Du er her: Forside / Tal & analyser / Aktuelt / Analyse om ukrainske indvandrere i Danmark

Analyse om ukrainske indvandrere i Danmark

Indvandrere fra Ukraine klarer sig generelt godt i Danmark, viser en ny opgørelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Analysen viser bl.a, at:

  • Størstedelen af de ukrainere, som hidtil har boet i Danmark, er i beskæftigelse. 18-64-årige ukrainske mænd har en beskæftigelsesfrekvens (opgjort som andelen af lønmodtagere) på 85 pct., mens beskæftigelsesfrekvensen for ukrainske kvinder er 68 pct. i 4. kvartal 2021. De tilsvarende tal for mænd og kvinder med dansk oprindelse er henholdsvis 78 pct. og 76 pct.
  • Andelen på offentlig forsørgelse for 16-64-årige indvandrere med oprindelse i Ukraine ligger på 7 pct., og andelen på langvarig offentlig forsørgelse er helt nede på 2 pct. i 2020. De tilsvarende andele for personer med dansk oprindelse er henholdsvis 20 pct. og 10 pct. 
  • 81 pct. af de 25-39-årige ukrainere, der er indvandret som voksne de seneste 15 år, har i 2019 en medbragt erhvervskompetencegivende uddannelse, dvs. en erhvervsfaglig eller videregående uddannelse.  

Det bemærkes, at sammensætningen af gruppen af fordrevne ukrainere forventes at adskille sig fra sammensætningen af gruppen af ukrainere, der har opholdt sig i Danmark hidtil. 

Læs analysen via dette link

 INDVANDRERE FRA UKRAINE, MARTS 2022