Du er her: Forside / Tal & analyser / Aktuelt / Bruger ikke-vestlige efterkommerkvinder deres uddannelser?

Bruger ikke-vestlige efterkommerkvinder deres uddannelser?

Alt for mange ikke-vestlige efterkommerkvinder står uden for arbejdsmarkedet. Men får de en uddannelse er der langt flere, der kommer i job og får en god løn. Der er dog stadig flere efterkommerkvinder med uddannelse, som ikke kommer i arbejde, sammenlignet med kvinder med dansk baggrund. Det viser Udlændinge- og Integrationsministeriets nye analyse.

En ny analyse, foretaget af Udlændinge- og Integrationsministeriet, undersøger ikke-vestlige efterkommerkvinders vej igennem uddannelsessystemet og videre i job. Analysen viser, at den gruppe af ikke-vestlige kvinder, der tager en uddannelse og efterfølgende kommer i job, faktisk får en højere løngevinst ved uddannelse end den tilsvarende gruppe af kvinder med dansk baggrund. Eksempelvis har efterkommerkvinder med en mellemlang videregående uddannelse, som er kommet i job, en løngevinst, der er ca. 30.000 kr. større om året end tilsvarende kvinder med dansk baggrund.

 Samtidig viser analysen, at 12 pct. af efterkommerkvinder med en erhvervskompetencegivende uddannelse er uden arbejde, mens det kun er 5 pct. af kvinderne med dansk baggrund.

Læs HELE konklusioner HER:

Bruger ikke-vestlige efterkommerkvinder deres uddannelser?  - Konklusioner og sammenfatninger

Bruger ikke-vestlige efterkommerkvinder deres uddannelser? - Baggrundsnotat 1: Deskriptiv analyse af udvalgte uddannelser

Bruger ikke-vestlige efterkommerkvinder deres uddannelser? - Baggrundsnotat 2: Løngevinst ved uddannelse