Du er her: Forside / Tal og analyser / Aktuelt / Nyt integrationsbarometer viser fremgang i integrationen og kommunale forskelle

Nyt integrationsbarometer viser fremgang i integrationen og kommunale forskelle

Udlændinge- og Integrationsministeriet offentliggør i dag et nyt integrationsbarometer med centrale tal for integrationen af nyankomne flygtninge og familiesammenførte til flygtninge og hurtig benchmark mellem kommunerne.

På det nye integrationsbarometer kan man f.eks. se, at mere end to ud af tre nyankomne flygtninge og familiesammenførte nu bliver vurderet som jobparate i april 2017, mens det tal i juni 2015 lå helt nede på 3 pct. Og man kan følge udviklingen i IGU tæt på landsplan og i de forskellige kommuner, hvor der nu er oprettet over 600 IGU-stillinger landet over.

Kommunerne får nu et effektivt værktøj til hurtigt at sammenligne sig med hinanden. Integrationsbarometeret giver med få klik adgang til tal for, hvordan de enkelte kommuner klarer integrationsudfordringen. Man vælger selv, hvilke kommuner man ønsker at sammenligne. På den baggrund kan der indhentes erfaringer fra andre kommuner, så integrationen samlet set kan forbedres yderligere.

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg siger:

”Regeringen har ændret selve tilgangen til integration, så der er entydigt fokus på det, vi ved, der virker, nemlig at få et arbejde. Vi skruer på alle håndtag på samme tid: stram asylpolitik, klare incitamenter og en integrationsindsats, der flyttes ud i arbejdslivet. Nu kan vi se de første resultater: Langt flere flygtninge er klar til et job og kommer ud på en arbejdsplads. Med barometret sættet vi fokus på de centrale tal – både på landsplan og i de enkelte kommuner, så vi kan sammenligne på tværs, og så kommuner med udfordringer kan lære af og sammenligne sig med de kommuner, der klarer det bedst.” 

Seneste publikationer

Årsrapporten for danskuddannelse 2016

 

Årsrapport 2016Integration: Status og udvikling 2017
 

Integration: Status og Udvikling 2017

 

Medborgerskab, ligebehandling og selvbestemmelse i Danmark 2016
 

Forside - Medborgerskab, ligebehandling og selvbestemmelse i Danmark 2016