Du er her: Forside / Tal & analyser / Aktuelt / Status på integration

Status på integration

Indvandrere og efterkommere med oprindelse i MENAPT-landene giver fortsat anledning til en række integrationsmæssige udfordringer, viser en ny status på integration

Der ses i analysen primært på indvandrere og efterkommere med ikke-vestlig oprindelse, og herunder specifikt på indvandrere og efterkommere med oprindelse i MENAP-lande og Tyrkiet (MENAPT-landene).

Analysen viser bl.a. at:

  • Indvandrere fra MENAPT-landene – særligt kvinderne – har generelt en relativt lav beskæftigelsesgrad.
  • Indvandrere og efterkommere med oprindelse i MENAPT-landene indebærer i gennemsnit en nettoudgift for de offentlige finanser i alle aldersgrupper.
  • Andelen af indvandrere fra MENAPT-landene på overførselsindkomst var omtrent dobbelt så høj som for resten af befolkningen i 2020. Andelen er dog faldet siden 2016.
  • Knap halvdelen af de 25-39-årige indvandrere med oprindelse i MENAPT-landene, der er indvandret som voksne (18+ årige) de seneste 15 år, har ikke anden medbragt uddannelse end grundskole fra hjemlandet.
  • Inden for 10 år efter ankomst til Danmark har knap hver femte af de 25-39-årige indvandrere fra MENAPT-landene gennemført en dansk erhvervskompetencegivende uddannelse.
  • Mandlige indvandrere og efterkommere med oprindelse MENAPT-landene har en markant højere kriminalitetsrate end den øvrige befolkning, når der er korrigeret for aldersforskelle.

 

Læs analysen via dette link

 status på integration, maj 2022