Du er her: Forside / Tal om ukrainere / Hvor mange opholdstilladelser til fordrevne ukrainere er meddelt efter særloven?

Hvor mange opholdstilladelser til fordrevne ukrainere er meddelt efter særloven?

Der er registreret 17.852 opholdstilladelser, som er meddelt efter særloven om personer, der er fordrevet fra Ukraine pr. 19. maj 2022.

Opholdstilladelse meddelt til personer, der er fordrevet fra Ukraine ( efter særloven), fordelt på alder og køn, pr. 19. maj 2022
  • Kvinder
  • Mænd

Pr. 19. maj 2022 har Udlændingestyrelsen registreret i alt 17.740 afgørelser om visitering til boligplacering i kommunerne efter særloven.

Det ikke er alle personer, der meddeles opholdstilladelsen efter særloven, som også skal visiteres til boligplacering til en kommune. Det gælder bl.a. personer, der allerede har en opholdstilladelse i Danmark, og personer der bliver familiesammenførte, jf. særlovens § 2. Dermed kan antallet af personer, der har fået opholdstilladelse, være større end antallet af personer, der er blevet visiteret til boligplacering . 

Danmarkskort: Visitering til boligplacering af personer med opholdstilladelse efter særloven, fordelt på kommune, pr. 19. maj 2022