Du er her: Forside / Tal & analyser / Aktuelt

Aktuelt fra Integrationsbarometeret

Hold øje med nye statistikker og analyser om integration.
Status på integration
Indvandrere og efterkommere med oprindelse i MENAPT-landene giver fortsat anledning til en række integrationsmæssige udfordringer, viser en ny status på integration
Analyse om beskæftigelsen blandt ikke-vestlige indvandrere og efterkommere
Markant stigning i beskæftigelsen for ikke-vestlige indvandrere og efterkommere viser de seneste tal for lønmodtagerbeskæftigelse
Analyse om ukrainske indvandrere i Danmark
Indvandrere fra Ukraine klarer sig generelt godt i Danmark, viser en ny opgørelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.
Medborgerskabsundersøgelsen 2020
Medborgerskabsundersøgelsen for 2020 er netop udkommet .
Flere flygtninge forlader Danmark, end der kommer ind
Nye tal viser, at antallet af udvandrede flygtninge var større end antallet af indvandrede flygtninge i 2019.
Forskel i kommunernes evne til at få nyankomne flygtninge og familiesammenførte i arbejde
Selvom mange kommuner klarer sig som forventet, er der forskel på, hvor gode de enkelte kommuner er til at få nyankommne flygtninge og familiesammenførte i arbejde. Det viser en undersøgelse foretaget af VIVE for Udlændinge- og Integrationsministeriet.
Analyse af flygtninges fastholdelse i beskæftigelse
Flygtninge har efter 20 års ophold i Danmark en væsentlig mere ustabil tilknytning til arbejdsmarkedet end personer med dansk oprindelse, viser en undersøgelse foretaget af Deloitte for Udlændinge- og Integrationsministeriet. Undersøgelsen viser samtidig, at flere flygtninge bliver selvforsørgende og fastholder en stabil tilknytning til arbejdsmarkedet, hvis de tager en uddannelse i Danmark.
Benchmarking- og effektivitetsanalyse af danskuddannelse
En ny benchmarking- og effektivitetsanalyse af danskuddannelse til voksne udlændinge viser, at sprogcentrene i årene 2013-2017 kunne have sparet mere end 10 pct. af deres udgifter – uden at det ville gå ud over bl.a. elevernes beståelsesprocent og karaktergennemsnit – hvis alle sprogcentre havde gjort som de mest effektive sprogcentre.