Du er her: Forside / Tal & analyser / Aktuelt

Aktuelt fra Integrationsbarometeret

Hold øje med nye statistikker og analyser om integration.
Evaluering af Integrationsgrunduddannelsen
Flygtninge får med integrationsgrunduddannelsen (IGU) en trædesten til arbejdsmarkedet. Det viser ny evaluering af ordningen, som et flertal af kommuner og virksomheder er tilfredse med.
Ny undersøgelse af indvandrere og efterkommeres medborgerskab
Indvandrere og efterkommere i Danmark har, i forhold til tidligere år, omtrent samme oplevelse af deres danskkundskaber, medborgerskab, ligebehandling og selvbestemmelse. Det viser Udlændinge- og Integrationsministeriets nyeste medborgerskabsundersøgelse.
Nye statistikker om danskuddannelserne
På integrationsbarometret vil der løbende blive udgivet halvårs statistikker over blandt andet aktiviteten på danskuddannelserne til voksne udlændinge. Tallene gør det muligt at sammenligne på tværs af udbydere af danskuddannelse.
Nye tal om udlændinge, der repatrierer
Ny analyse viser, at udlændinge, der repatrierer til hjemlandet, sjældent har haft et arbejde i Danmark før repatrieringen.
Stor forskel i kommunernes evne til at dygtiggøre nydanske folkeskoleelever
Der er stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at dygtiggøre ikke-vestlige elever i folkeskolen. Det smitter af på elevernes karaktergennemsnit, viser ny analyse, som stiller skarpt på, hvor godt kommunerne burde kunne løfte denne opgave.
Efterkommeres holdninger adskiller sig fra indvandrere og danskeres
Ny medborgerskabsundersøgelse viser, at efterkommere af ikke vestlige indvandrere har deres egne holdninger til bl.a. ytringsfrihed og tilkaldelse af politi.
Mange nydanskere ser manden som familiens overhoved
Næsten fire ud af ti indvandrere ser manden som familiens naturlige overhoved, og selv efterkommere, der er født i Danmark, ser ud til at have samme holdning.